Rákkeltő a virsli és valószínűleg a vörös hús is 2015-10-27 - 07:32:01
A vörös hús esetén 100 gramm rendszeres fogyasztása 17 százalékkal növeli a veszélyt A feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő és "valószínűleg" a vörös húsé is - derül ki az Egészségügyi Világszervezet rákkutató intézetének tanulmányából. A végbélrák kialakulása, például a virsli, a sonka, a kolbászfélék, a felvágottak, a húskonzervek és a húsalapú szószok fogyasztása közötti kapcsolat egyértelmű, és valószínűsíthető a vörös húsok fogyasztása esetén is - állítják a WHO szakértői. A vörös húsok közé sorolják a sertést, a marhát, a borjút, a bárányt, a birkát, a lovat és a kecskét. Napi 50 gramm feldolgozott hús fogyasztása 18 százalékkal növeli a végbélrák kialakulásának kockázatát. A vörös hús esetén 100 gramm rendszeres fogyasztása 17 százalékkal növeli a veszélyt.
|
|