Mégsem olyan egészséges a frissen préselt gyümölcslé?2015-04-23 - 10:13:01
A szakember szerint a gyümölcsöt és zöldséget lehetőség szerint héjastól és frissen fogyasszuk Mégsem olyan egészséges a frissen préselt gyümölcslé, mint azt eddig gondoltuk? Egy német szakember szerint a gyümölcsök a préseléssel épp a legfontosabb összetevőiket veszítik el – írja a HVG. A vitamin- és ásványianyag-tartalom jelentős része ugyanis főként a héjban vagy közvetlenül az alatt találhatók. A préseléssel, a centrifugálással a gyümölcsöknek és a zöldségeknek ugyanakkor éppen ezeket a részeit nem használjuk fel. A legegészségesebb összetevők helyett valójában csupán vizet, cukrot és a gyümölcs levét fogyasztjuk, ami pedig a vérbe kerülve megemeli az inzulin termelését, mindez hozzájárulhat a cukorbetegség és a túlsúly kialakulásához. A szakember szerint a gyümölcsöt és zöldséget lehetőség szerint héjastól és frissen fogyasszuk.
|
|