A sör egyik összetevőjének meglepő hatására derült fény2015-01-30 - 11:52:28
Többek
között az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen véd a sör egyik legfontosabb
alkotóeleme, a komló – derült ki kínai kutatók tanulmányából. Az
alkoholfogyasztásban azonban továbbra is meg kell őrizni a mértékletességet!
Az
utóbbi időszakban a mérsékelt borfogyasztás jótékony hatásai voltak
reflektorfényben, a folyékony kenyér némileg háttérbe szorult. Egyes kutatók
úgy vélik, ez hiba, ugyanis a legújabb eredmények szerint több haszna van, mint
korábban hitték. A titok a komlóban rejlik, melynek egyik vegyülete védi az
agysejteket a károsító hatásoktól, és ezáltal hatékonyan lassítja az olyan
neurodegeneratív betegségek kialakulását, mint az Alzheimer-, vagy a
Parkinson-kór- derült ki kínai kutatók tanulmányából. Fontos
megjegyezni ugyanakkor, hogy ne sörrel vegyük magunkhoz nagy mennyiségben az
antioxidánst, az előnyös tulajdonságokat a túlzott alkoholbevitel károsító
hatásai hamar felülírhatják.
| Katy Perry elkápráztatta rajongóit az NFL döntőjén 2015-02-02 - 17:14:48A szurkolók tomboltak a Super Bowl döntőjén, amikor kedvencük Katy Perry egy óriási fém macskafigura hátán érkezett. Fellépőruháját lángnyelvek díszítették, és a show alatt a pirotechnikai elemekkel sem fukarkodtak
| | Ma van a magyar rejtvényfejtők napja 2015-02-03 - 09:17:03Ebből az alkalomból háromórás versenyt szervez a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete vasárnap
| | Elhomályosítja agyunkat az internet 2015-01-29 - 16:10:34Az agykutatók mostanra megegyezni látszanak abban, hogy a modern kommunikációs technológiák, az internet és a mobiltelefónia által létrehozott folyamatos készenléti állapot és a vele párosuló reakciókényszer nemcsak zavaró, hanem kifejezetten káros is lehet az emberi agyra, hiszen az nincs is felkészülve arra az irdatlan információtömegre, ami nap mint nap, percről percre éri.
| | Az vagy, amit megeszel? Vagy nem egészen? 2015-01-29 - 09:43:12A
legfrissebb genetikai kutatások szerint nem csak saját egészségünket, hanem
unokáink örökítőanyagát is befolyásolja, hogy mivel táplálkozunk
|
|
|