Az vagy, amit megeszel? Vagy nem egészen?2015-01-29 - 09:43:12
A
legfrissebb genetikai kutatások szerint nem csak saját egészségünket, hanem
unokáink örökítőanyagát is befolyásolja, hogy mivel táplálkozunk A
legfrissebb genetikai kutatások szerint nem csak saját egészségünket, hanem
unokáink örökítőanyagát is befolyásolja, hogy mivel táplálkozunk. Vagyis az
vagy, amit a nagyszüleid ettek – számolt be róla a ReceptNeked.hu. A furcsa
jelenség hátterében az epigenetika áll. Ennek lényege, hogy a táplálkozás minden
sejtben változásokat okoz. Ez pedig bár közvetlenül nem módosítja az
örökítőanyagunkat, ám annak környezetét igen, ami pedig megváltoztatja az
örökítőanyag aktivitását és így tulajdonságainkat is. Olyan epigenetikus
tényezők, mint a táplálkozás vagy a stressz, nem csak ránk hat ki, hanem
gyerekeinkre, unokáinkra, sőt azok utódaira is, anélkül, hogy génállományunk
megváltozna. A mondás szerint az vagy, amit megeszel. A genetika legújabb
eredményei szerint azok is vagyunk, amit szüleink és nagyszüleink megettek.
Sőt, az ő élményeik, személyes tragédiáik is kihatnak utódaikra testi szinten
is.
| Elhomályosítja agyunkat az internet 2015-01-29 - 16:10:34Az agykutatók mostanra megegyezni látszanak abban, hogy a modern kommunikációs technológiák, az internet és a mobiltelefónia által létrehozott folyamatos készenléti állapot és a vele párosuló reakciókényszer nemcsak zavaró, hanem kifejezetten káros is lehet az emberi agyra, hiszen az nincs is felkészülve arra az irdatlan információtömegre, ami nap mint nap, percről percre éri.
| | A sör egyik összetevőjének meglepő hatására derült fény 2015-01-30 - 11:52:28Többek
között az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen véd a sör egyik legfontosabb
alkotóeleme, a komló – derült ki kínai kutatók tanulmányából. Az
alkoholfogyasztásban azonban továbbra is meg kell őrizni a mértékletességet!
| | Veszélyesek lehetnek a hústermékek 2015-01-28 - 15:41:51A
legveszélyesebb a parizer, szalámi, kolbász, sonka, mert ezek gyakran tömve
vannak olyan ártalmas anyagokkal, mint például a háj, zsír, inak, különböző
szervek, adalékokkal, színezékekkel, keményítővel. A második legveszélyesebb hústermék, a
virsli, amitől ételmérgezést is kaphatunk, ha rosszul tartják.
| | Szükségállapotot hirdettek Amerikában a téli vihar miatt 2015-01-27 - 15:26:29New York állam kormányzója a sürgősségi
járművek kivételével 13 megyében - beleértve New York várost is - megtiltotta a
közúti közlekedést. Az intézkedés megsértőit 300 dolláros
bírsággal sújthatják.
|
|
|