Nem tartanak ebédszünetet, viszont sok kávét isznak a magyar dolgozók2014-04-11 - 08:44:28
A
dolgozók 73 százaléka kávézik rendszeresen, nem ritka, hogy akár napi négy
alkalommal is - derül ki egy friss felmérés eredményéből.Az irodai alkalmazottakra jellemző továbbá,
hogy 40 százalékuk egyáltalán nem tart ebédszünetet, hanem asztal előtt ülve,
munka közben ebédel A
magyar munkavállalók csaknem fele egyáltalán nem tart ebédszünetet és csak 15
százalékuk eszik naponta ötször. A
dolgozók 73 százaléka kávézik rendszeresen, nem ritka, hogy akár napi négy
alkalommal is - derül ki egy friss felmérés eredményéből. A Profession.hu által készített, 2400
magyar dolgozót megszólító vizsgálat rámutatott arra is, hogy a megkérdezettek
egyharmada szokott csak tízóraizni vagy uzsonnázni, napi ötször pedig hatból
egy dolgozó étkezik. Az irodai alkalmazottakra jellemző továbbá,
hogy 40 százalékuk egyáltalán nem tart ebédszünetet, hanem asztal előtt ülve,
munka közben ebédel, erre különösen a 30 feletti korosztály tagjai és a nők
hajlamosak. A férfiakhoz képest a nők hét százalékkal nagyobb arányban
ebédelnek és dolgoznak párhuzamosan. Akik munkaidőben étkeznek, azok 80
százalékban otthonról viszik az ételt, csupán a dolgozók kisebb része eszik
vendéglátóhelyen, vagy munkahelyi menzán, így minimálisra csökkentve a
munkaidőben végzett mozgást, kikapcsolódást.A kávéfogyasztás tekintetében viszont aktívak
a magyarok: a megkérdezettek 73 százaléka rendszeresen iszik kávét munkaidőben,
átlagosan napi 1-3 csészével. Csupán a férfiak 11 százaléka fogyaszt naponta 4
vagy több alkalommal kávét, míg a nők esetében ez az arány 7 százalék. A
másodállásban dolgozók napi több mint négy kávéval tartják ébren magukat. Egy 2012-ben végzett kutatás is rámutatott
már a magyarok egészségtelen táplálkozási szokásaira. A GfK piackutató vállalat
által végzett felmérés szerint csupán minden tizedik magyar figyel arra, hogy
egészségesen táplálkozzon, a felnőtt lakosság 29 százaléka rendszertelenül
eszik. A felmérés kitért arra is, hogy a munkavállalók 42 százaléka egyáltalán
nem figyel arra, hogy az elfogyasztott étel hogyan hat a testsúlyára és a
közérzetére.
|
|