A csirkefalatoknak csak a fele hús, hogy mi a másik fele… 2013-10-07 - 17:26:30
A kutatóknak
a célja a mostani vizsgálatokkal az volt, hogy emlékeztessék az embereket, nem
minden tesz jót nekünk, ami finom.
Eddig
inkább a virslivel, a felvágottakkal, esetleg a disznósajttal kapcsolatban voltak
gyakran bizonytalanságok, hogy miből is készülnek. Ám most úgy
tűnik, az örök érvényű igazságot kiterjeszthetjük a gyorséttermek által kínált
csirkefalatokra is. A mostani
amerikai kutatások kiderítették, hogy a csirkefalatoknak csak a fele hús. A falatok másik fele is csirke, de olyan,
amit nem ennénk meg jóízűen. A
mikroszkóp alatt kiderül, hogy a csábító, fehér husinak jó esetben csak a fele
igazi csirkehús, a többi... Nos, a többi az valami egész más része a csirkének,
valami, amit az esetek nagy többségében egyáltalán nem ennénk meg olyan
jóízűen. A csirkehús
mellett rossz esetben péppé darált csontokat, belsőségeket, bőrt és a csirke
olyan tartozékait esszük meg, amit egyébként lehet, hogy soha nem ennénk. Ám
ami ennél is rosszabb, jó ízűek, a gyerekek pedig imádják. Ezek a csirkehúsból készült termékek
egyébként sok kalóriát tartalmaznak, sósak és zsírosak. A kutatóknak
a célja a mostani vizsgálatokkal az volt, hogy emlékeztessék az embereket, nem
minden tesz jót nekünk, ami finom.
|
|