Megkóstolták a világ első műhúsát
2013-08-05 - 17:31:07

Kicsit tömör, túl sovány, sótlan - ez volt aaz első benyomás....Azt mondják "Azért csinálják, mert az élő állatok tenyésztése nem tesz jót a környezetnek, nem elégíti ki a keresletet, és nem jó az állatoknak sem"

Kicsit tömör, túl sovány, sótlan - ez volt azok véleménye, akik ma, egy sajtótájékoztatón megkóstolták a Mark Post által, apró húsfoszlányokból, laboratóriumi körülmények között előállított húspogácsát. A húspogácsa felhasználásával egy séf készített hamburgert, melyet ma tudósok és ételkritikusok kóstolhattak meg. A húspogácsa alkotója, a maastrichti egyetem professzora, Mark Post úgy véli, ez egy jó kezdet, a hús pedig minden bizonnyal lesz még jobb is. Arra a kérdésre, hogy a laboratóriumban elkészült étel mikor jelenik meg az üzletek polcain, azt felelte, arra még várni kell, most csak azt szerette volna bemutatni, hogy a műhús előállítása egyáltalán lehetséges. Az így elkészült hús alapvetően fehér, azonban a szakemberek hozzáadott mioglobinnal vörösre festik azt, így még inkább hasonlít a hagyományos marhahúshoz.   A ma kóstolt darabot céklalével festették meg, e mellett karamellt, zsemlemorzsát és sáfrányt is adtak hozzá. Egyelőre csak kis mennyiségben, kis méretű lombikhúsokat képesek előállítani.Azt mondják "Azért csinálják, mert az élő állatok tenyésztése nem tesz jót a környezetnek, nem elégíti ki a keresletet, és nem jó az állatoknak sem"



További cikkek a témakörből
Szeret mesét olvasni? Várják a jelentkezését
2013-08-06 - 10:29:35
Országszerte várják azoknak az önkénteseknek a jelentkezését, akik meseolvasással segítenék kórházban fekvő beteg gyerekek gyógyulását
Pénzzé teszik az utca porát
2013-08-07 - 17:37:52
Annyira ígéretes nyersanyagnak látja egy brit közterület-fenntartó cég az utcai port, hogy 345 milliárd forintot szán a platina és más nemesfémek kinyerésére.  A cég mérnökei már két éve foglalkoznak a por újrahasznosításával.  
Ne induljon el nyaralni EU kártya nélkül!
2013-08-02 - 16:16:06
A nyaralási szezon közepén ismét az Európai Egészségbiztosítási kártyát kívánja népszerűsíteni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár
A csoki ellágyítja szívünket...
2013-08-02 - 11:12:42
A megfigyelés szerint a csokoládéillat hatására szívesebben böngésztek a könyvesboltban a vásárlók, és azoknak a figyelme is elkalandozott, akik egyébként határozott céllal tértek be az üzletbe.

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu