Parlagfűből főz allergia elleni lekvárt egy magyar házaspár2013-05-07 - 18:19:07
A
parlagfűről kevesen gondolnák, hogy ennek a gyomként kezelt növénynek hasznos
tulajdonságai is lehetnek. Éppen az allergiára van jótékony hatással...
A
parlagfűről kevesen gondolnák, hogy ennek a gyomként kezelt növénynek hasznos
tulajdonságai is lehetnek. Még inkább meglepődnének, ha ismernék a legújabb
kutatási eredményeket, melyek számtalan betegség esetén bizonyítják
összetevőinek terápiás hatását. Éppen az allergiára van jótékony hatással – közölték
a közrádióban. A parlagfű zöldhajtásaiból készült „lekvár”
az immunrendszer erősítésére, a szervezet méregtelenítésére, illetve az
allergia kezelésére rendkívül alkalmas. A parlagfű olaj gazdag telítetlen
zsírsavakban, ennek köszönhetően jó hatással van az érfalakra és a szervezet
koleszterinháztartásának szabályozására is – fejtette ki Csubák Mária
vegyészmérnök aki férjével együtt lekvárszerű terméket és olajat készít a
parlagfűből.. Hozzátette, Magyarországon a parlagfű ilyen
módú felhasználása újdonságnak számít, gyógynövényként azonban már az indiánok
is használták. Az elkészítési módokkal kapcsolatban azt mondta, a lekvárszerű
sűrítményt a friss hajtásokból készítik, amely rendkívül keserű, ám a
szervezetre igen kedvező hatást gyakorol. Kiválóan lehet vele kezelni az
allergiás panaszokat is Az allergiaszezon kapcsolatban a
vegyészmérnök hangsúlyozta, a termékeket 2-3 hónappal az idény előtt el kell
kezdeni fogyasztani, hogy a szervezet felkészülhessen rá.
|
|