Országos hírek
Félreállt az autójával a szívinfarktusa után, de a mentők már nem tudták megmenteni az életét.
Kína, a világ egyik legnagyobb műanyag-felhasználója bejelentette, hogy a tervek szerint 2020 végére nagyvárosaiban, 2022-re pedig minden városában betiltja a nem lebomló műanyagzacskókat. A piacokon ugyanakkor a friss árut még 2025-ig csomagolhatják műanyagba.
Az elmúlt hónapokban számos hír látott napvilágot az afrikai sertéspestis (asp) magyarországi megjelenéséről és terjedéséről. Számos olyan adminisztratív intézkedést kellett hozni, amelyek felhívták a figyelmet a magyar állattartó telepek állategészségügyi színvonalának emelésére és a szigorú rendszabályok betartására.
Bővült a kórházi ellátás során térítésmentesen igénybe vehető készítmények palettája is, és ugyanez elmondható a járóbeteg-ellátás keretében a kiemelt vagy emelt támogatással vényre rendelhető gyógyszerek köréről is.

A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett és működtetett, 10 főből álló szakértői kuratórium bírálja el.

Töröltek egy bekezdést.

Azokat az eszközöket, amelyeket nem használnak fel, január 1. után, 5 napon belül vissza kell vinni a forgalmazónak.

Nem csak a főzéssel keletkezett hulladék, de sokszor a megmaradt készétel is a kukába kerül.

Január 23-án határozzák meg a felvételi ponthatárokat.

A tűzijátékok közül az 1-es és a 2-es osztályba sorolt pirotechnikai eszközöket magánterületen bármikor lehet használni.

Azért van kivétel: mentességet jelent, ha egyenesági rokontól kaptuk az adott tárgyat.

Elsőként zöld, azaz plug-in hybrid és elektromos autókra való rendszámból látni ilyet
A MÁV a pénztárak előtti sorban állás elkerüléséért azt javasolja az utazóknak, hogy a menetjegyet váltsák meg interneten vagy a mobilos applikációban, ahol 10 százalékkal olcsóbbak a jegyek. Továbbá a januári bérleteket is érdemes január 5. előtt megvenni.
A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában.
Az ajánlott feladás díja 350 forintról 405 forintra, a tértivevény többletszolgáltatás díja 240 forintról 275 forintra emelkedik.
Az idei, hatnapos karácsonyi időszakban azért is különösen fontos a véradás, mert a legrövidebb lejáratú készítményeik felhasználhatósága öt nap.
Az elektronikus meghatalmazást és a törvényes képviseletet bármely kormányablakban és a lakossági portálon online is lehet rögzíteni .
Bár az applikáció algoritmusa valóban képes megkülönböztetni a valódi bankjegyet a hamistól, a professzionális vizsgálatot nem helyettesíti.
A rendszerben 138 ezer végzett hallgató tanulmányi és munkaerőpiaci adatai érhetők el anonim módon.
A Magyar Orvosi Kamara aránytalannak tartja, hogy három havi, vagyis alig több mint 23 ezer forintos tartozás miatt több milliós kiadásra kényszerülhet az adós baleset vagy váratlan betegség esetében.
A Magyar Autóklub problémákat jelzett a bonus-malus rendszer szabályozásával, továbbá a károkozói pótdíj felszámításával kapcsolatban.
A régi hagyományok miatt az emberek nagyon is átélték a Luca-naptól karácsonyig terjedő mágikus tizenkét nap jelentőségét. Ha például december 13-án havazott, az a jóslat szerint azt jelentette, hogy az év első hónapja, a január havas lesz.
2020. január 15-ig érkezik meg a számlájára az összeg. Későbbi igénylés esetén csak március közepén folyósítanak.
Fontos, hogy sms küldésével nem áll fenn az elővétel lehetősége, mivel ennél a vásárlási módnál a vásárlás napja egyben az érvényességnek is a kezdete.
Debrecenben 10-től 13 óráig a Nagyállomáson várják a véradókat. Személyi igazolvány, TAJ-kártya és lakcímigazolvány szükséges.
Részletek a NAV hivatalos oldalán.
A Roxette-tet Per Gesslevel 1986-ban alapították. Legismertebb slágereik az It Must Have Been Love, a Joyride, vagy például a Listen To Your Heart és a The Look. Magyarországon 2011-ben és 2015-ben is felléptek.Hirdetések:


A reggel gondolata:
Idézd fel magadban azt az érzést, amit akkor érzel, ha valaki megdicsér, ha elismernek, elfogadnak, megtapsolnak. Aztán állítsd szembe azzal az érzéssel, ami akkor keletkezik benned, ha a napkeltét...Sugárzott adás: 104,6 MHz
Kábelen: 105,5 MHz
Tel./FAX: (52)450-900
Stúdió telefonszáma: (52)500-540
(zenei kívánságok)

Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu
Zenei kérdések: zene@bestfm.hu
Cím: Debrecen, Darabos u. 35.Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu