Zárnak a kollégiumok
2020-11-12 - 15:05:25

Azoknak, akiknek most el kell hagyniuk a kollégiumot, a távollét időtartamára nem kell kollégiumi díjat fizetniük, a távolléti időszakra korábban befizetett kollégiumi díjakat pedig visszatérítik a hallgatóknak.

November 16-áig kiürülnek a Debreceni Egyetem kollégiumai. A kormányzati rendelkezések alapján hozott rektori utasítás szerint a hallgatóknak hétfő délig kell elhagyniuk szobáikat, kivéve többek között a határon túli magyar és az idegen nyelvű képzésben tanuló külföldi hallgatókat. Jelenleg 15 kollégiumban 4955 hallgató elhelyezéséről gondoskodnak Debrecen mellett Nyíregyházán, Szolnokon és Hajdúböszörményben. Az érintett hallgatókat körlevélben értesítették a teendőkről. A most elrendelt kiköltözés a kollégisták mintegy háromnegyedét érinti. A kollégiumi tagsági jogviszony a távollét idején nem szűnik meg, a rendelet hatályon kívül helyezését követően a hallgatók visszatérhetnek majd és személyes tárgyaikat is a szobájukban hagyhatják. A szobákat és egyéb helyiségeket azonban fertőtleníteni fogják, így érdemes mindent elpakolni. Azoknak, akiknek most el kell hagyniuk a kollégiumot, a távollét időtartamára nem kell kollégiumi díjat fizetniük, a távolléti időszakra korábban befizetett kollégiumi díjakat pedig visszatérítik a hallgatóknak.Egyes speciális esetekben nem kötelező a kiköltözés. Így továbbra is a Debreceni Egyetem kollégiumaiban maradhatnak például a határon túli magyar hallgatók, az angol nyelvű képzésben részt vevő külföldi állampolgárságú hallgatók, az önkéntes járványügyi és közösségszervezési munkákban résztvevők. Szintén nem kell csomagolniuk a duális képzésben részt vevő diákoknak, a hatósági házi karanténjukat a kollégiumban, családjuktól és hallgatótársaiktól elkülönítetten töltő tanulóknak. Azok is maradhatnak, akiknek a családtagja a hallgató állandó lakóhelyén hatósági házi karanténban van, és a családtagtól való elkülönített lakhatásuk máshol nem biztosítható. Ugyanez vonatkozik azon doktoranduszokra, akiknek kutatási tevékenységéhez a személyes jelenlét nélkülözhetetlen. A kollégiumokban maradó hallgatók látogatót, szállóvendéget nem fogadhatnak és a kollégiumi közösségi tereket (konyha, mosókonyha, tanuló, TV-terem) is csak a lehető legszükségesebb esetben használhatják a veszélyhelyzetben érvényes járványügyi higiénés szabályok és a kollégiumi házirendek fokozott betartása mellett.További cikkek a témakörből
Sűrítette járatait a DKV
2020-11-13 - 12:56:16
20 óra után az autóbuszok, trolibuszok és villamosok 15-20-30 perces követési idővel közlekednek, amik leginkább a kórházak és az ipari parkok műszakváltásaihoz vannak igazítva.
Új tornacsarnok épülhet az Epreskerti Általános Iskolában
2020-11-16 - 08:52:37
Lesz szertár, konditerem, elsősegélynyújtó hely.
A Kölcsey Központ és az Apolló mozi is bezár
2020-11-12 - 13:09:10
Ezért az előzetesen online vagy személyesen megváltott belépőjegyek vételárát visszatérítik. Kérik, hogy a nézők a visszaváltási szándékukat minden esetben az info@fonixinfo.hu email címen jelezzék, legkésőbb 2020. december 31-ig.
Nem mindenhol kötelező a maszk viselése Debrecenben
2020-11-11 - 17:36:27
A kutyafuttatók használatára, illetve a kutyasétáltatókra a városban is az országos érvényű szabályok vonatkoznak. Hajdúböszörmény viszont más szabályok vannak érvényben.

Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu