Rácz Gréta startup vállalkozása második helyezést ért el az „EIT Food Innovation Prizes” elnevezésű verseny magyarországi döntőjében.A Debreceni Egyetem friss diplomás biológusa, Rácz Gréta startup vállalkozása második helyezést ért el az „EIT Food Innovation Prizes” elnevezésű verseny magyarországi döntőjében. Ez az egyik legnagyobb élelmiszeripari startup verseny Dél- és Kelet-Európában. A 17 országban zajló viadal során azokat a kezdő vállalkozásokat díjazzák, amelyek olyan innovatív termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek ki, amik átalakíthatják az élelmiszerrendszerünket. A zsűri döntése alapján a cívisvárosi Green Drops Farm Kft. bizonyult az egyik leginnovatívabb és legígéretesebb mezőgazdasági élelmiszeripari vállalkozásnak. Küldetésüket és munkájukat 3000 euróval díjazták a július 15-ei élő döntőben, amelyet a koronavírus-járvány miatt online rendeztek meg. A startup cég egy olyan hidropóniás berendezést fejlesztett, amivel föld nélkül, víztakarékosan lehet friss, vegyszermentes, tápanyagban gazdag salátákat, fűszernövényeket, egyes zöldségeket és gyümölcsöket nevelni. Az önműködő rendszer új korszakot teremthet a növénytermesztésben, és széles körben alkalmazható megoldást jelent azoknak, akik környezetbarát módon, kevés munkával és kis helyen szeretnének bőséges termést elérni.