A karácsonyi időszakban az átlagosnál is több élelmiszer végzi a szemetesben2019-12-29 - 10:08:36
Nem csak a főzéssel keletkezett hulladék, de sokszor a megmaradt készétel is a kukába kerül. Magyarországon mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik évente, jelentős része a háztartásokban. A karácsonyi időszakban az átlagosnál is több élelmiszer végzi a szemetesben, nem csak a főzéssel keletkezett hulladék, de sokszor a megmaradt készétel is a kukába kerül. – írta a maradeknelkul.hu portál . A megelőzés a legfontosabb..Például ne vásároljunk több élelmiszert,ne főzzünk többet és ne szedjnk ki többet, mint amennyit biztosan meg tudsz enni maradék nélkül. Mennyiség helyett válasszuk a minőséget, soha ne tároljunk ételt a szabadban. Az élelmiszerbiztonsági tanácsok betartása sokat segít abban is, hogy élelmiszereink ne menjenek tönkre idő előtt. Ezzel kapcsolatos tanácsok az Ételt csak okosan! kampány weboldalán találhatók.
|
|